Welcome to our Blog

THE DAILY POST

READ OUR BLOG

16. Српски фестивал светске музике – Програм

Све је спремно за обележавање Дана општине и 16. Српског фестивала светске музике

Једини догађај у оквиру 16. Српског фестивала светске музике, за који је извесно да ће бити одржан на Тргу кнеза Михаила је концерт рок групе „Рибља чорба“. Јавност ће бити благовремено обавештавана о евентуалном измештању осталих догађаја у зависности од временских услова.

Према речима Слободана Божовића, директора Српског фестивала светске музике, све је спремно за обележавање 16. Српског фестивала светске музике који ће бити одржан од 19. до 23. априла.

– Ми смо сто посто спремни и одговорићемо на све временске услове који нас очекују. Бићемо спремни да програм одржимо како на Тргу кнеза Михаила, тако и у Дому културе. Вечерас крећемо са програмима, тако ће у Виру бити одржан џез концерт, а у Корзоу ће наступити милановачки бенд Боја звука. Оно што сигурно знамо, сутра ће програм бити у Дому културе, а не на тргу јер су за сутра метеоролози најавили хладније време. Тако да ћемо сутрашњи програм преместити у Дом културе. За одржавање наредних програма јавност ћемо благовремено обавештавати путем медија, као и сајтова SWMF, ТО Горњи Милановац и општине Горњи Милановац – изјавио је Слободан Божовић, директор фестивала „Serbia World Music Festival“.

У име Организационог одбора обратила се Невена Обрадовић , директорка Туристичке организације општине Горњи Милановац, која је истакла да је све спремно за обележавање Дана општине.

– У име Организационог одбора могу да кажем да су у припремама и у организацији свих ових дана учествовала сва јавна предузећа и културне установе, и веома смо задовољни како смо се припремили за предстојећу прославу. Мада, обележавање Дана општине траје током целог месеца априла, а ових дана улазимо у сам финиш. За нама је низ манифестација и догађаја које смо организовали како у Културном центру, тако и у Музеју рудничко-таковског краја. Ове седмице смо обележили и 165 година именовања града и 30 година Музеја, а имали смо и извођење оперете Слепи миш. Сутра нам предстоји отварање 17. Међународног бијенала уметности минијатуре. Очекујемо велики број делегација пријатељских градова и општина које ће нам доћи да заједно прославимо 23. април Дан општине Горњи Милановац. Веома сам захвална нашим организаторима Српског фестивала светске музике који нам употпуњују то славље низом концерата – закључила је Невена Обрадовић, директорка Туристичке организације општине Горњи Милановац.

Текст: GM Press

Курс енглеског језика за власнике туристичких домаћинстава

Међу бројним активностима и пројектима које спроводи Туристичка организација општине Горњи Милановац нашао се и пројекат едукације, односно курс енглеског језика намењен власницима сеоских домаћинстава који се баве туризмом.

– Велико ми је задовољство што смо кренули у реализацију новог пројекта који је обухваћен програмом рада ТО општине Горњи Милановац и усвојен је на Скупштини општине. Пројекат се тиче едукације наших домаћина, односно људи који се баве сеоским туризмом и туризмом уопште на територији наше општине, у области страних језика. Конкретно у питању је течај енглеског језика. Курс смо организовали са школом страних језика овде у граду, а професори су били вољни да нам помогну. То је наменски течај енглеског језика, јер нама није циљ да наше домаћине оптеретимо учењем. Они ће једном седмично имати двочас енглеског језика. Наиме, они ће на тај начин, за неких два и по месеца савладати основе енглеског језика. Научиће како да се правилно обрате госту, како да приме госта, да се представе, да кажу нешто о своме крају и нешто више о свом домаћинству – изјавила је Невена Обрадовић, директорка ТО Горњи Милановац.

У плану изградња српско-викиншког парка

Изградња Српско-викиншког авантура парка за децу планирана је на општинској парцели изнад ресторана „Норвешка кућа“. У току је поступак израде детаљног урбанистичког плана, а изглед самог парка до детаља ће бити дефинисан пројектом за извођење радова. Занимљиво је да ће у овом парку бити и водених површина, тачније на самом улазу ће бити језеро, са мостићем и норвешком барком, а у самом парку ће постојати зиплајн, стазе за шетњу, за трчање, игралиште за децу, дрвене кућице…

Цео простор ће се користити такав какав јесте, сва здрава стабла ће остати на подручју где се налазе. Материјали који буду коришћени у парку биће искључиво природни, користиће се камен или дрво. Тема целог парка је српско-викиншка култура, па тако ће се у парку наћи фигуре митолошких ликова и бића, као нпр. Марко Краљевић, норвешки тролови…

Српско-викиншки авантура парк за децу је део програма развоја туризма општине Горњи Милановац за период 2024-2028, тако да ће цела ова година бити посвећена документацији, а након тога ће уследити расписивање јавне набавке за извођење радова.

Одржан 45. Међународни сајам туризма у Београду

У халама 1 и 4 београдског сајма одржан је 45. Међународни сајам туризма под слоганом “Авантура почиње овде” на ком се у периоду од 22. до 25. фебруара представило преко 400 излагача из 27 земаља.

Земља партнер овогодишњег сајма била је Грчка – омиљена дестинација српских туриста и земља са којом имамо дугу пријатељску и братску историју.

Сајам туризма свечано је отворио председник Републике Србије Александар Вучић, а отварању манифестације присуствовала је и Олга Кефалогиани министарка туризма Републике Грчке.

На овогодишњем сајму представила се и Туристичка организација општине Горњи Милановац, која је промовисала потенцијале нашег краја. Подршку сајму пружио је својим присуством председник општине Дејан Ковачевић. Акценат је био на представљању сеоског туризма, па нам је била посебна част да угостимо наше домаћине. Својим производима представили су се Таковски рај, Авлија на Дреновици, Пансион Савинац и Етно кућа Јаћимовић, а штанд су посетили и домаћини Виле Кикови, Апартман Пантелић – Дренова…

У суботу 24. фебруара на штанду је најављен 16. по реду Serbia World Music Festival. Српски фестивал је приказан на штанду кроз салсу, а догађај је употпунио вођа бенда Salsa Y Punto, који је отпевао песму и на тај начин најавио будући концерт који ће се одржати у склопу фестивала.

О успешности сајма сведочи велики број посетилаца, који је ове године достигао преко 40.000.

Карађорђева 3
32300 Горњи Милановац
Србија

Тел/Факс: +381 (0)32 720 565

info@togm.org.rs

www.togm.org.rs

© 2024 ТО Горњи Милановац
contact-section