Све је спремно за обележавање Дана општине и 16. Српског фестивала светске музике

19 април 2024 ТО Горњи Милановац

Једини догађај у оквиру 16. Српског фестивала светске музике, за који је извесно да ће бити одржан на Тргу кнеза Михаила је концерт рок групе „Рибља чорба“. Јавност ће бити благовремено обавештавана о евентуалном измештању осталих догађаја у зависности од временских услова.

Према речима Слободана Божовића, директора Српског фестивала светске музике, све је спремно за обележавање 16. Српског фестивала светске музике који ће бити одржан од 19. до 23. априла.

– Ми смо сто посто спремни и одговорићемо на све временске услове који нас очекују. Бићемо спремни да програм одржимо како на Тргу кнеза Михаила, тако и у Дому културе. Вечерас крећемо са програмима, тако ће у Виру бити одржан џез концерт, а у Корзоу ће наступити милановачки бенд Боја звука. Оно што сигурно знамо, сутра ће програм бити у Дому културе, а не на тргу јер су за сутра метеоролози најавили хладније време. Тако да ћемо сутрашњи програм преместити у Дом културе. За одржавање наредних програма јавност ћемо благовремено обавештавати путем медија, као и сајтова SWMF, ТО Горњи Милановац и општине Горњи Милановац – изјавио је Слободан Божовић, директор фестивала „Serbia World Music Festival“.

У име Организационог одбора обратила се Невена Обрадовић , директорка Туристичке организације општине Горњи Милановац, која је истакла да је све спремно за обележавање Дана општине.

– У име Организационог одбора могу да кажем да су у припремама и у организацији свих ових дана учествовала сва јавна предузећа и културне установе, и веома смо задовољни како смо се припремили за предстојећу прославу. Мада, обележавање Дана општине траје током целог месеца априла, а ових дана улазимо у сам финиш. За нама је низ манифестација и догађаја које смо организовали како у Културном центру, тако и у Музеју рудничко-таковског краја. Ове седмице смо обележили и 165 година именовања града и 30 година Музеја, а имали смо и извођење оперете Слепи миш. Сутра нам предстоји отварање 17. Међународног бијенала уметности минијатуре. Очекујемо велики број делегација пријатељских градова и општина које ће нам доћи да заједно прославимо 23. април Дан општине Горњи Милановац. Веома сам захвална нашим организаторима Српског фестивала светске музике који нам употпуњују то славље низом концерата – закључила је Невена Обрадовић, директорка Туристичке организације општине Горњи Милановац.

Текст: GM Press

Карађорђева 3
32300 Горњи Милановац
Србија

Тел/Факс: +381 (0)32 720 565

info@togm.org.rs

www.togm.org.rs

© 2024 ТО Горњи Милановац
contact-section