ШТА РАДИТИ?

СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ ОБЈЕКТИ

About

СПОРТСКА ХАЛА ``БРЕЗА``

Спортска хала „Бреза“ се налази у Горњем Милановцу на самом уласку у град, на обали реке Деспотовице. Намењена је одржавању такмичења највишег нивоа у рукомету, кошарци, одбојци и футсалу, али и за друге врсте спортских и културно-уметничких догађаја.

Површина хале је око 3500 m² од чега је 1100 m² површина игралишта, прекривеног висококвалитетним паркетом, који задовољава и најстрожије еколошке стандарде за спортске подове. У хали постоји 1500 седећих места, а у зависности од врсте догађаја капацитет се може и знатно повећати. Хала је потпуно климатизована, поседује семафор и осветљење, које потпуно задовољава потребе и најзахтевнијих ТВ преноса. Објекат је покривен видео надзором са 16 камера 24 часа дневно.

Халом руководи ЈП „Спортско – рекреативни центар“, које је основала општина Горњи Милановац. Осим хале, установа руководи мини пич тереном, који се налази уз саму халу, тереном за одбојку на песку и базеном.

Одбојкашки терен са песком

Одбојкашки терен, са песком као подлогом, користе одбојкашки клуб „Металац-Таково“, ЖОК „Звезда-Хелиос“ из Горњег Милановца и бројни рекреатори током летњих месеци. Успешно се одржава и летњи турнир у одбојци на песку, који је постао традиционалан.

Мини пич терен

Фудбалско игралиште са вештачком травом (мини пич терен) налази се између градског базена и спортске хале. Служи за тренирање најмлађих категорија фудбалера ФК „Таково“ и ФК „Металац“, осталих селекција тих клубова, КМФ „Металац-Колорадо“ и рекреативних група. Врло је оптерећен, али и сада добро служи намени. Мини пич терен је комплетно реновиран у јулу 2015. године.

Градски базени

Градски базен у Горњем Милановцу изграђен је давне 1969. године и тада је био међу најмодернијим објектима тог типа. За потребе Армијског првенства 1987. године потпуно је реновиран и добио је садашњи изглед. Поред великог базена димензија 50×21 m. саграђен је и дечји, димензија 12×10 m. Током лета базен је стециште младих, али и старијих суграђана. Пуни се водом из градског водовода, па је вода одличног квалитета, што потврђују анализе надлежног завода за заштиту здравља из Чачка. Пред купалишну сезону 2017. године извршени су радови на инвестиционом одржавању базена, који су обухватали комплетну репарацију филтер станице и реконструкцију малог базена.

27. априла 2024. године пуштен је у рад новоизграђени затворени базен. Тиме је значајно подигнут квалитет понуде спортско рекреативног центра на задовољство свих горњомилановчана, као и посетилаца нашег града. На конкурсу расписаном од стране општине Горњи Милановац грађани су изгласали да нови базен носи име по датуму када се обележава Дан општине Горњи Милановац, „23. април„.

СТАДИОН ФК ``МЕТАЛАЦ``

Компанија Металац је, уз помоћ Општине Горњи Милановац и Владе Републике Србије, направила је један од најлепших стадиона у Србији. Капацитет стадиона износи 4.500 седећих места, од којих 4.200 чине конфорна седишта и 200 седишта у три вип ложе на три нивоа, са посебним фотељама и могућношћу грејања, повезане са кафе баром. У функцији су три бине: запад, исток и север. Стадион је направљен по стандардима УЕФА, а свечано је отворен 12. септембра 2012. године.

СТАДИОН ФК ``ТАКОВО``

Фудбалски клуб „Таково“ основан је 1911. године као најстарији фудбалски клуб у Горњем Милановцу и један од најстаријих у Србији. Прву званичну утакмицу Таково је одиграло 1917. године против „аустријско-мађарског војног клуба“. Таково је од оснивања своје утакмице играло на више фудбалских игралишта, а садашњи стадион, поред реке Деспотовице, изграђен је и свечано отворен 1951. године.

About

Карађорђева 3
32300 Горњи Милановац
Србија

Тел/Факс: +381 (0)32 720 565

info@togm.org.rs

www.togm.org.rs

© 2024 ТО Горњи Милановац
contact-section