Одржан 45. Међународни сајам туризма у Београду

29 фебруар 2024 ТО Горњи Милановац

У халама 1 и 4 београдског сајма одржан је 45. Међународни сајам туризма под слоганом “Авантура почиње овде” на ком се у периоду од 22. до 25. фебруара представило преко 400 излагача из 27 земаља.

Земља партнер овогодишњег сајма била је Грчка – омиљена дестинација српских туриста и земља са којом имамо дугу пријатељску и братску историју.

Сајам туризма свечано је отворио председник Републике Србије Александар Вучић, а отварању манифестације присуствовала је и Олга Кефалогиани министарка туризма Републике Грчке.

На овогодишњем сајму представила се и Туристичка организација општине Горњи Милановац, која је промовисала потенцијале нашег краја. Подршку сајму пружио је својим присуством председник општине Дејан Ковачевић. Акценат је био на представљању сеоског туризма, па нам је била посебна част да угостимо наше домаћине. Својим производима представили су се Таковски рај, Авлија на Дреновици, Пансион Савинац и Етно кућа Јаћимовић, а штанд су посетили и домаћини Виле Кикови, Апартман Пантелић – Дренова…

У суботу 24. фебруара на штанду је најављен 16. по реду Serbia World Music Festival. Српски фестивал је приказан на штанду кроз салсу, а догађај је употпунио вођа бенда Salsa Y Punto, који је отпевао песму и на тај начин најавио будући концерт који ће се одржати у склопу фестивала.

О успешности сајма сведочи велики број посетилаца, који је ове године достигао преко 40.000.

Карађорђева 3
32300 Горњи Милановац
Србија

Тел/Факс: +381 (0)32 720 565

info@togm.org.rs

www.togm.org.rs

© 2024 ТО Горњи Милановац
contact-section