Центар дечијих одмаралишта Рудник
Немањина 7, 32313 Рудник, Горњи Милановац

Дечје одмаралиште Рудник, налази се на 710 м надморске висине истоимене планине, крај истоимене варошице. Од Београда је удаљено 106 км, од Ужица 83 км, а 36 км од Чачка. Клима је умерено континентална са субпланинским обележјима. Велики број сунчаних дана и оптимална влажност ваздуха, чине Рудник идеалним за боравак и опоравак деце, посебно из градских средина. У снегу се може уживати од краја новембра до краја марта, а летње температуре су нешто ниже и врло пријатне за рекреативне активности.

Одмаралиште Рудник наменски је грађено за децу, а посебно за организовање школе у природи. У одмаралишту се укупно 150 кревета, расподељених по собама са 4 - 8 места. Дечја купатила су етажна. Свака соба поседује сопствено купатило.

У објекту се налазе учионице, ТВ сала, дневни боравци, трпезарије, продавница, кафе клуб и сала за забаву. Ван објекта се налази комплекс осветљених спортских терена за кошарку, мали фудбал, одбојку и рукомет, и игралиште са љуљашкама, клацкалицама, базеном са песком и конопцем за пењање. У непосредној близини објекта се налази и травнати фудбалски терен са помоћним тереном, као и отворени базен, који се могу користити, па је одмаралиште Рудник погодно и за боравак подмладака спортских екипа. Здравствену заштиту током целог дана пружа амбуланта са лекарском службом у оквиру самог објекта која је приправна 24х.

Добро уређене пешачко-планинарске стазе омогућавају шетње кроз густе шуме и лети и зими, што поред рекреативних активности, пружа и могућност за непосредније упознавање биљног и животињског света Рудника. Боравак деце оплемењују и употпуњују пешачки излети до рудника олова и цинка, "Шумске куће", воденице, сеоског домаћинства, каменолома и видиковаца.Центар дечјих летовалишта и опоравилишта
града Београда - одмаралиште Рудник

Адреса: Немањина 7, 32313 Рудник, Горњи Милановац
Тел: 032 741-310, 032 741 050
Факс: 032 741 165
E - адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Веб:
www.cdlrudnik.webs.com