Расписан конкурс за средства ИПАРД фондова

Како би подстакла развој руралног туризма у милановачкој општини, Туристичка организација Горњи Милановац настоји да своје домаћине благовремено информише и обавештава о подстицајима и субвенцијама када је у питању развој сеоског туризма. Једна од тих мера за развој сеоских туристичких домаћинстава јесу и средства из ИПАРД програма Министарства пољопривреде за чије је пријављивање рок од 1. јула до 1. октобра текуће године.

У организацији ТО Горњи Милановац у „Етно селу Трбовић“ у Озрему, око двадесетак власника сеоских домаћинстава са подручја милановачке општине присуствовало је састанку на коме су могли да сазнају све информације у вези са условима и потребној документацији за аплицирање за ИПАРД фондове.

Намера Туристичке организације је да све битне информације на тему Ипарда наши домаћини искористе, уђу у причу инвестирања у развој сеоског туризма на озбиљнији начин, а да већи део тих средстава како је предвиђено ИПАРД фондом, буде рефундирано. Домаћини који желе да инвестирају у развој туризма треба да се баве сеоским туризмом бар 5 година, да су власници својих парцела, да имају пројекат и бизнис план који ће предати Фонду до горе наведеног рока. Када добију сагласност од фонда да је пројекат прихваћен, улази се у инвестирање и реализацију пројекта. Иначе, овим ИПАРД програмом, власницима сеоских домаћинстава рефундира се и до 65% уложених инвестиција.