Uspešan nastup Turističke organizacije na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Novom SaduTuristička organizacija opštine Gornji Milanovac učestvovala je na 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji je održan od 27-30. septembra u Master hali Sajma u Novom Sadu.


Sajam je okupio oko 160 izlagača iz Srbije, ali i zemalja u okruženju: Austrije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije. Ove godine regija partner Sajma turizma je Dežela Celjska, koja predstavlja 21 destinaciju. Okosnica ovogodišnjeg sajma turizma bila je promocija banja i klimatskih mesta Srbije. Predstavljeni su zdravstveni turistički potencijali, kulturno nasleđe, manifestacije, ponuda u seoskom turizmu, kao i niz drugih zanimljivosti.


Prvog dana Sajma, na Svetski dan turizma, koji je obeležen pod motom „Turizam i energetska održivost: pokretači održivog razvoja“, uručeno je najveće priznanje u turizmu Srbije – „Turistički cvet“. Ovo priznanje pripalo je turističkim poslenicima u deset kategorija, koji svojim radom doprinose napretku i razvoju turizma.


„Turistički cvet“ je treći put u istoj kategoriji, seosko turističko domaćinstvo pripao opštini Gornji Milanovac: prvi put je dodeljeno selu Koštunići 2003. godine, drugi put domaćinstvu „Rajski konaci“ Slobodana Jevtovića iz Leušića 2010. godine, a ove godine domaćinstvu „Tri hrasta“ Gordane Milošević iz Klatičeva. Ovo je najbolje priznanje i potvrda da opština Gornji Milanovac prednjači u Srbiji u razvoju seoskog turizma.


Veliki doprinos u razvoju seoskog turizma daje Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, koja animira domaćine da se bave ovim vidom turizma, omogućuje im potrebne edukacije i obezbeđuje adekvatan marketing.


Na sajmu turizma u Novom Sadu, turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, pored ponude u seoskom turizmu, predstavila je program za ekskurzije i jednodnevni izlet, posetu manastirima, posetu brojnim kulturnim, muzičkim, gastronomskim i sličnim manifestacijama, sportsko-rekreativnim priredbama, planinarenje obeleženim stazama, lov u uređenim lovištima i drugo.

TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji