TOOGM na Beogradskom sajmu turizmaPod sloganom „Uživajte na vreme“ na Beogradskom sajmu, od 23. do 26. februara 2017. godine, održan je 39. Međunarodni sajam turizma, na kome se predstavilo oko 1.200 izlagača iz 56 zemalja.


Sajam je počeo projekcijom video –spota „52 vikenda u Srbiji“ kojim Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavlja turističku ponudu naše zemlje.


Sajam turizma svečano je otvorio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je između ostalog, rekao da smo vaučerima mnogo postigli, da je time domaći turizam oživeo i da smo ponosni na to, da želimo da ljudi uživaju u našoj zemlji, kao i da je Srbija sve atraktivnija za goste iz inostranstva. Rekao je da je Srbija u prethodnoj godiini zaradila od turizma rekordnih 1,42 milijarde evra, što je 200 miliona više od Crne Gore, a cilj nam je da u ovoj oblasti, kroz pet godina, godišnje uzimamo dve milijarde evra.


Ove godine prvi put su se pojavili na sajmu turizma Rusija i Kina sa svojom ponudom, što će doprineti privlačenju većeg broja turista sa tih tržišta. Partner na Sajmu turizma bila je Crna Gora.


Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, od osnivanja učestvuje na ovom sajmu i predstavlja „Kraj gde je rođena moderna Srbija“.


Beogradski sajam turizma za nas je najznačajniji događaj u godini, sa stanovišta veličine i obima. Ove godine sajmu je prisustvovalo preko 75.000 posetilaca.


Otvaranju sajma turizma prisustvovao je Predsednik opštine Gornji Milanovac, gospodin Dejan Kovačević, koji se nakon toga zadržao na štandu Turističke organizacije sa saradnicima i gostima.


Ovom prilikom je istakao da je turizam visoko na lestvici prioriteta opštine u narednom periodu i da je najbolji pokazatelj toga višestruko uvećan budžet turističke organizacije opštine.


Zbog raznovrsne i bogate turističke ponude TOO Gornji Milanovac se predstavlja samostalno na štandu.


Na ovogodišnjem sajmu turistički potencijali i ponuda opštine predstavljeni su kroz štampani materijal, gde je pored postojećeg, predstavljena nova karta opštine Gornji Milanovac, katalog ponude smeštaja u opštini, kao i kompletna ponuda za svaku veću destinaciju: Rudnik, Takovo i Savinac, Gornji Milanovac, Vraćevšnicu, Koštuniće, Ravnu Goru, Lunjevicu i drugo, kao i kroz brojne izjave za štampane i elektronske medije, ili kroz neposredne kontakte.


Pored kulturno-istorijskih znamenitosti i ponuda za ekskurzije, seoski turizam i manifestacije, akcenat je stavljen na aktivne oblike turizma: sportsko-rekreativni, izletnički, planinarski, lovni , avanturistički, verski turizam i drugo.


U okviru štanda Turističke organizacije svoj izložbeni prostor imao je i Muzej rudničko-takovskog kraja. Među brojnim izdanjima, brošurama, vodičima, i suvenirima koji oslikavaju istoriju, kulturu i tradiciju rudničko-takovskog kraja, posetioci su imali priliku da vide i repliku tipara kneza Lazara, koji je pronađen 2015. godine na Rudniku.


Na štandu su predstavnici Turističko rekreativnog centra „Momčilo Čeković“ iz Koštunića, predstavili izuzetno bogatu i atraktivnu ponudu: smeštaj u autentičnim objektima (vajati, čardaci i kace) opremljenim po najvišim standardima, jezero koje je u letnjim danima prepuno kupača, sportske terene, igraonicu za decu, mini zoološki vrt, kao i bio proizvode od voća i povrća iz sopstvene fabrike“Grab“(rakije od voća, suve šljive, lekovito bilje, med, džemovi, brašno i druge proizvode).


Takođe, na štandu turističke organizacije predstavili su se Norveška kuća, “IG” hotel, Udruženje građana “Šilopajska panorama”, “Massife Group” Gornja Crnuća i drugi prisutni domaćini.


Sve dane sajma vladalo je veliko interesovanje za turističku ponudu opštine Gornji Milanovac.


     

     


TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji