Centar dečijih odmarališta RudnikDečje odmaralište Rudnik, nalazi se na 710 m nadmorske visine istoimene planine, kraj istoimene varošice. Od Beograda je udaljeno 106 km, od Užica 83 km, a 36 km od Čačka. Klima je umereno kontinentalna sa subplaninskim obeležjima. Veliki broj sunčanih dana i optimalna vlažnost vazduha, čine Rudnik idealnim za boravak i oporavak dece, posebno iz gradskih sredina. U snegu se može uživati od kraja novembra do kraja marta, a letnje temperature su nešto niže i vrlo prijatne za rekreativne aktivnosti.


Odmaralište Rudnik namenski je građeno za decu, a posebno za organizovanje škole u prirodi. U odmaralištu se ukupno 150 kreveta, raspodeljenih po sobama sa 4 - 8 mesta. Dečja kupatila su etažna. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo.


U objektu se nalaze učionice, TV sala, dnevni boravci, trpezarije, prodavnica, kafe klub i sala za zabavu. Van objekta se nalazi kompleks osvetljenih sportskih terena za košarku, mali fudbal, odbojku i rukomet, i igralište sa ljuljaškama, klackalicama, bazenom sa peskom i konopcem za penjanje. U neposrednoj blizini objekta se nalazi i travnati fudbalski teren sa pomoćnim terenom, kao i otvoreni bazen, koji se mogu koristiti, pa je odmaralište Rudnik pogodno i za boravak podmladaka sportskih ekipa. Zdravstvenu zaštitu tokom celog dana pruža ambulanta sa lekarskom službom u okviru samog objekta koja je pripravna 24h.

Dobro uređene pešačko-planinarske staze omogućavaju šetnje kroz guste šume i leti i zimi, što pored rekreativnih aktivnosti, pruža i mogućnost za neposrednije upoznavanje biljnog i životinjskog sveta Rudnika. Boravak dece oplemenjuju i upotpunjuju pešački izleti do rudnika olova i cinka, "Šumske kuće", vodenice, seoskog domaćinstva, kamenoloma i vidikovaca.Centar dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda - odmaralište Rudnik


Adresa: Nemanjina 7, 32313 Rudnik, Gornji Milanovac

Tel: 032 741-310, 032 741 050

Fax: 032 741 165

E - mail: cdlrudnik@alfamail.rs

Web: www.cdlrudnik.webs.comFotografije:
Mapa:

TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji