Turističko-rekreativni centar Momčilo ČekovićTurističko-rekreativni centar “Momčilo Čeković“ vam prijatan boravak uz tradicionalnu srpsku kuhinju i domaću šljivovicu, kao i mnoštvo mogućnosti za obnovu i relaksiranje telesne i duhovne snage: pešačenje, planinarenje, pecanje, izlete…


U njegovom sklopu je i etno restoran jedinstven po autentičnom ambijentu enterijera - toplota drveta i mnoštvo detalja čine ga izuzetnim a tradicionalno prepoznatljivim. Uživaćete u starim jelima srpske kuhinje, poput kupusa iz zemljanog lonca, proje, gibanice, kačamak. Tu su litrići, čokanjčići, čuture, zemljani čančići za kiselo mleko - ambijent koji ima ukus i miris minulih vremena.


Smeštaj gostiju obezbeđen je u seoskim vajatima i apartmanima. Vajati su živopisne drvenekućice, apartmanskog tipa koje imaju podno grejanje, u potpunosti opremljenu kuhinju i luksuzno kupatilo, kao i TV prijemnik. Domaćin će vas dočekati s ponudom potpuno biološke hrane u domaćoj proizvodnji - rakija šljivovica, prirodni sokovi , pekmez, slatko, med, sir i kajmak. Plemenito drvo spolja i unutra. Velika gostinska soba sa stolovima za sedenje i divanjenje, drvene klupe prekrivene tkanicama, drvene police na zidovima sa posuđem od keramike. Sve u vajatu miriše na dom, pravi dom. Toplo je i ušuškano, neveliko a udobno, intimno za osamu i dovoljno otvoreno za druženje.


Ono što posebno karakteriše apartmane je odličan kvalitet i potpuna privatnost u toku boravka. Komforni su, kompletno opremljeni za udoban smeštaj i boravak gostiju, sa TV prijemnikom i sopstvenim kupatilom.


Turističko-rekreativni centar “Momčilo Čeković“ raspolaže sa 5 vajata i 4 apartmana sa ukupno 30 ležaja. Sve sobe poseduju:

  • - TV sa kablovskom televizijom
  • - Klima uređaj
  • - Zasebno kupatilo
  • - Kuhinju
  • - Podno grejanje


Tu je i veštačko jezero okruženo cerovom šumom, osunčano sa svih strana. Nastalo pregrađivanjem reke Čemernice betonskom branom, na samo 300 m podno naselja sa vajatima. Duboko je 1,90 m a široko 30 m. Deca i ljubitelji sporta na obali jezera imaju odbojkaške i fudbalske terene. Tu su i prodavnice grnčarije i rukotvorina u kojima pasionirani etno sakupljači mogu da dopune svoje kolekcije ili da ponesu prijateljima «uspomene sa letovanja».


Uz samo jezero, koje je podzidano kamenom, nalazi se restoran Kuća srpskih domaćina sa 150 mesta i otvorenom terasom od 80 mesta. Restoran pruža veliku ponudu specijaliteta ispod sača, kao i specijaliteta od ribe, a u zimskom periodu i uživanje pored kamina.


Mini zoološki vrt predstavlja posebnu atrakciju. prositre se na površini od 2ha, a njegovi stanovnici su poniji, mufloni, alpske koze, ovce i mnogi drugi.


U sklopu centra je i fabrika bio hrane koja za svoje proizvode korsti sirovine iz sela Koštunići i zato su proizvodi unikatni i prepoznatljivi po vrhunskom kvalitetu i atraktivnoj ambalaži.Turističko-rekreativni centar “Momčilo Čeković“


Adresa: Koštunići bb, 32300 Gornji Milanovac

Tel: 032 763 066

Mob: 063 574 664

Web: www.ekoselokostunici.rsFotografije:
Mapa:

TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji