Sajam u Kragujevcu
Sedmi „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ i „Treći prodajni sajam zimnice i domaće radinosti“, održani su u Kragujevcu, od 26. do 28. novembra 2015. godine u “Šumadija sajmu”. Ovogodišnji sajam je okupio preko 120 izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.


Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, kao i prethodnih godina, predstavila je turističke potencijale i ponudu svoje opštine. Štand je bio dobro posećen, a najveće interesovanje vladalo je za ekskurzione posete, posebno lokalitete koji čuvaju uspomenu na dinastiju Obrenović i Drugi srpski ustanak. Takođe, posetioci su bili zainteresovani za seoski turizam, manifestacije, zatim za Rudnik kao destinaciju, zatim za Koštuniće i TRC “Momčilo Čeković” i drugo.


Na prodajnom sajmu zimnice i domaće radinosti učestvovao je naš proizvođač iz Gornje Crnuće, Saša Marinković, koji je svoje proizvode plasirao kao “ izvor zdrave hrane”. U Medija centru, predstavili smo dobitnike Turističkog cveta, koje je kandidovala Turistička organizacija i to: Eko kompleks “Anđelija Mišić” Koštunići (2003. godine); STD porodice Jevtović iz Leušića “Rajski konaci” (2010.g.); Kuća “Tri hrasta” Klatičevo (2012 g.) i TRC “Momčilo Čeković” Koštunići (2015. godine). Sa posebom pažnjom prisutni su pratili izlaganje Gordane Milošević, vlasnice “Tri hrasta”, koja im je prenela svoja iskustva i veštine koje su neophodne u ovom poslu i odgovarala na brojna pitanja.


Na kraju sajma podeljene su nagrade najuspešnijima. Turistička organizacija G. Milanovac dobila je “Specijalno priznanje sajma”. Obrazlažući to priznanje, Snežana Milisavljević direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac, između ostalog rekla je:

– Turistička organizacija Gornji Milanovac nam je mnogo pomogla u prethodnom periodu, pre svega zbog toga što imaju mnogo razvijenije kapacitete kada je u pitanju seoski turizam i mnogo više iskustva na tom polju od nas u Kragujevcu. To su nesebično podelili sa nama svih ovih prethodnih godina, dovodili su najbolja domaćinstva, organizovali stručne radionice i ako je neko zaslužio ovu nagradu onda je to Gornji Milanovac.


Ova nagrada i izjava dovoljno govore o našem nastupu i angažovanju na sajmu turizma i seokog turizma u Kragujevcu.     

     TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji