Rudnička kosidba
Druga kosačka smotra „Vinka Radovanović“ na planini Rudnik- zaseok Zvezda , održana je od 8. do 10. jula 2016. godine. Sa željom da postane tradicionalna, manifestaciju je započela 2015. godine grupa entuzijasta sa Rudnika uz podršku javnih službi opštine Gornji Milanovac.


Započeta sa dobrom voljom i velikim ambicijama, oslanjajući se na prirodne prednosti, Rudničani su odlučili da organizuju „predkosidbu“ čuvene kosidbe na Rajcu, kako bi oživeli ove divne predele Rudnika, koji je još 1922. godine proglašen za vazdušnu banju.


Ove godine, uz pomoć Rudnika olova i cinka uredjen je put i obezbeđen dobar prilaz do ovih planinskih livada. Organizatori su obezbedili uslove za prijatan boravak u prirodi. Na 900 metara nadmorske visine, odakle se vidi pola Srbije, postavili su drvene stolove i klupe zaštićene suncobranima, obezbedili hranu i piće, tako da se uz dobru zakusku i muziku, širilo i dobro raslopoženje.


Manifestacija je bila posećena iznad očekivanja. Bilo je dosta takmičara, kao i posmatrača. Uz miris pokošene planinske trave, orila se i pesma kosača.


Ovo je najbolji primer kako se čuva tradicija i neguju narodni običaji, a po broju prisutnih se vidi da je izuzetno dobro prihvaćena.


     

     

        

        TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji