Rakijada u Pranjanima 2014U Pranjanima, dana 3.maja 2014. godine održana je jedanaesta po redu manifestacija „Rakijada“, koja će ostati upamćena po veoma bogatom i raznovrsnom programu.


Manifestacija je počela u večernjim satima 2. maja kulturno-umetničkim programom u Domu kulture u kome su učestvovali KUD „Šumadija“ iz G.Milanovca, Milena Proković izvođenjem monodrame „Ulica crvenih fenjera“ i truubački orkestar društva srpskih domaćina.


Nastavljena je 3. maja kulturno-umetničkim programom u kome su učestvovali zdravičari, pesnici, izvorne pevačke grupe.


Proglašene su najbolje rakije iz ovog kraja: od prispelih 29 uzoraka, po oceni žirija, sve su bile zlatne i srebrne. Pored toga organizovano je i takmičenje u ispijanju rakije, koje svake godine privlači veliku pažnju posetilaca.


U prepodnevnim satima organizovana je štraparijada, nadmetanje konja u izvlačenju trupaca, na kojoj je bilo takmičara iz raznih krajeva Srbije i Repubile Srpske, a koja je trajala do kasnih popodnevnih sati. Takmičenje je organizovano u više kategorija, a najbolji su dobili pehare.


Sportski savez opštine Gornji Milanovac organizovao je seoske sportske igre, koje su takođe okupile veliki broj učesnika, a najzanimljivije je bilo nadmetanje u nadvlačenju konopca.


Ova manifestacija traje zahvaljujući upornosti pesnikinje Ljilje Bralović, grupe gradjana i Mesne zajednice, koji su istu i pokrenuli i organizovali, uz podršku Turističke organizacije. Iz godine u godinu dobija nove sadržaje i okuplja sve više učesnika.


TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji