Kulturni centar Gornji MilanovacZa proteklih 40 godina postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture. Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate.


Međunarodni bijenale umetnosti minijature (u organizaciju Kulturnog centra od 1998. godine), Likovna kolonija “Mina Vukomanović Karadžić” (2004). i Festival svetske muzike (pokrenut 2009. godine u saradnji sa vladom Kraljevine Norveške), manifestacije su sa koje je pokrenuo Kulturni centar. Uz redovne programe (likovni, scenski, muzički, književni, dramski, dečji, filmski...), organizatori su i smotre “Veče pod grmom”, manifestacije amaterskog stvaralaštva koja se svake godine na Pantelijevdan (9. avgust) održava u Takovu. U saradnji sa drugim institucijama kulture (Biblioteka “Braća Nastasijević”, Muzej rudničko-takovskog kraja, Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, KK “Momčilo Nastasijević”, KD “Zapis”, Milanovačko amatersko pozorište, ULPU Gornjeg Milanovca, FA “Tipoplastika”, KUD “Šumadija”, pevačka grupa “Crnućanka”, KUD “Vidovdan”, KUD “Brđani”...) Kulturni centar učestvuje i u realizaciji više amaterskih i profesionalnih projekata koji se tokom godine organizuju u Gornjem Milanovcu i šire.


Pri Kulturnom centru rade baletski studio, plesna škola, likovni atelje i dramska radionica, a u planu je pokretanje i Gradskog hora. Kulturni centar je pokretač Minijaturnog bijenala, prateće manifestacije Međunarodnog bijenala umetnosti minijature, organizatori opštinskog i regionalnog takmičenja “Pesniče naroda mog”, a od 2008. godine i “Školske scene” - festivala pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac.


Značajan segment rada centra je i vanškolsko obrazovanje. Poslednjih godina u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizuju tečajeve stranih jezika za stručno osposobljavanje i prekvalifikaciju nezaposlenih, a po programu Instituta za strane jezike iz Beograda.


Kulturni centar Gornji Milanovac je prešao dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac postane centar kulture ovog dela Srbije.
Kulturni centar Gornji Milanovac


Adresa: Trg Kneza Mihaila 1, 32300 Gornji Milanovac
Tel: 032 711 118
Fax: 032 720 425
E - mail: office@kcgm.org.rs
Web: www.kcgm.org.rs
Mapa:

TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji