Три и по милиона динара за развој сеоског туризма

Потписивање уговора за доделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма на подручју општине обављено је данас у малој Сали СО.

Милановачка локална самоуправа издвојила је ове године 3.5 милиона динара како би помогла развој сеоских домаћинстава и унапредила ову привредну грану.  Дејан Kовачевић, председник упштине, приликом потписавања уговора разговарао је са власницима домаћинстава о проблемима са којима се суочавају а у чијем решавању општина може да помогне.

Акценат и даље стоји на развоју путне инфраструктуре, као најбитније ставке која доприноси бољој посећености сеоских домаћинстава – рекао је Kовачевић и додао – следеће године уз помоћ средстава из Инвестиционог плана и директних субвенција за категоризацију домаћинстава потрудићемо се да се што већи број домаћинстава укључи у ову туристичку грану, а велики допринос пружиће и повезивање са новим ауто путем као и бројни фестивали на подручју општине који привлаче госте из свих делова Србије али и иностранства.

Према речима Јасмине Марић, већника за туризам, ове године су сеоска домаћинсва по први пут добила средства, а исти износ за подстицај опредељен је из буџета и за следећу годину, с тим што у зависности од броја пријављених може бити и увећан. Иначе, ове године средства је добило 12 власника сеоских домаћинстава са подручја милановачке општине.