Додељен Туристички цвет за 2019. годину

Туристичка организација Србије доделила је данас, 11.децембра, у Kлубу посланика у Београду највиша признања у туризму Републике Србије, “Туристички цвет”. Свечаности су присуствовали министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, директорка ТОС-а Марија Лабовић, представници струковних удружења, локалних туристичких организација, образовних институција, као и многобројни новинари.

Туристички цвет је награда Туристичке организације Србије која се традиционално додељује за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у Србији. За награде у пет категорија такмичило се 78 пријављених кандидата, а одабир победника вршио је стручни жири. Од ове године, у избор најбољих по први била је укључена и интернет публика.

За најбољу туристичку организацију проглашена је Туристичка организација Врњачке Бање, а за најбољу манифестацију проглашен је "Деспот Стефан Лазаревић – Just out", док је признање у категорији "рецептивна туристичка агенција" припало агенцији Balkan Travel Centar из Београда.

Признање Туристички цвет у категорји "најбољи хотел" добио је Гранд Хотел Торник на Златибору, а у категорији "остали угоститељски објекти за смештај" награђен је Nataly Spa - Сокобања.

За организацију која је дала допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга изабран је Археолошки парк Виминациум, а за поједница др Искра Максимовић, директор Тврђаве Голубачки град.

Специјално признање за допринос развоју туризма уручено је Српској филмској асоцијацији - FilmInSerbia.

Туристичка организација Србије прогласила је и победника фото конкурса за најбољу фотографију 2019. на тему "Србија кроз 4 годишња доба". Своје фотографије послало је 500 кандидата, а најлепшу фотографију послала је Милена Поповић.