Сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу

Међународни сајам туризма и сеоског туризма, једанаести по реду, отворен је данас на Шумадија сајму и трајаће до недеље, 24. новембра. Сајам је свечано отворила директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић. У оквиру њега одржава се и продајни Сајам зимнице.

На овогодишњем Сајму излаже више од 100 националних, регионалних и локалних туристичких организација из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Словеније и први пут из Мађарске. Бањска лечилишта, смештајни и угоститељски објекти, туристички центри, сеоска домаћинства и винарије, нашле су своје место на сајму. Посетиоци су у прилици да се на једном месту упознају са новом туристичком понудом, аранжманима за новогодишње и божићне празнике, зимовања, а биће обезбеђени и сајамски попусти. Своје понуде представљају и локалне туристичке организације, које пажњу посетилаца усмеравају на потенцијале, знаменитости и лепоте наше земље.

Туристичка организација општине Горњи Милановац наступа на заједничком штанду регије Централне Србије заједно са општинама Шумадије и Поморавља. Kроз промотовивне материјале представићемо туристичке потенцијале наше општине, са акцентом на сеоски туризам, док је за суботу, други дан сајма, планирана промоција наше нове манифестације “Сабор виолиниста Србије”.

Сајам туризма и сеоског туризма и ове године одржава се под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација и града Kрагујевца, а организују га Градска туристичка организација Kрагујевац и Шумадија сајам.