IX Туристички форум

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је на Палићу 9. Туристички форум. Тема овогодишњег форума, који организује Туристичка организација Суботице у сарадњи са Туристичком организацијом Србије, јесте "Креирање, развој и промоција туристичких производа Србије".


Циљ форума који се сваке године организује на некој од дестинација Србије је континуирана едукација и праћење трендова, који су према речима директорке Туристичке организације Србије, Марије Лабовић, од кључног значаја, посебно за локалне туристичке организације. - Србија као брзорастућа туристичка дестинација треба да прати трендове како бисмо наставили овај позитивни тренд који имамо и до сада и који је настављен у 2018. години. Са порастом броја долазака и домаћих и иностраних туриста морамо да пратимо трендове, јер туристи траже садржај, доживљај, желе да њихово време буде потпуно испуњено и управо због тога тема овог форума јесте креирање, развој и промоција туристичких производа јер желимо да додатно унапредимо туристичку понуду Србије као дестинације - рекла је Лабовић.

Туристичка организација општине Горњи Милановац, као и сваке године, присуствује на форуму и активно учествује у раду истог.