Отворен 40. Међународни сајам туризма у Београду

Највећа туристичка организација у земљи и у југоисточној Европи, Београдски сајам туризма, отворена је данас. Јубиларни 40. сајам отворила је премијерка Републике Србије Ана Брнабић, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, градоначелник Београда Синиша Мали и министарка туризма Републике Грчке Елена Кундура, земље која је партнер овогодишњег сајма.


Отварању овогодишњег Сајма туризма присуствовао је и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић. Председник је обишао и штанд ТОГМ где је разговарао са посетиоцима сајма. Милановачки штанд је посетио и министар Расим Љајић заједно са директорком Туристичке организације Србије, Маријом Лабовић.

Штанд ТОГМ је у знаку јубилеја 165 година од оснивања вароши. Посетиоци штанда Туристичке организације нашег града могу се информисати о сеоском туризму који је окосница овог краја. Такође, посетиоцима ће биће представљен и Српски фестивал светске музике, који ове године слави јубилеј 10 година постојања и биће одржан од 18.04.-23.04. са богатим програмом. За овогодишњи сајам Туристичка организација посебну пажњу је посветила промоцији сувенира и сувенирског програма. На штанду ТОГМ Културни центар општине Горњи Милановац представиће међународну манифестацију Бијенале уметности минијатуре.

;: