Расписан конкурс за средства ИПАРД фондова

Како би подстакла развој руралног туризма у милановачкој општини, Туристичка организација Горњи Милановац настоји да своје домаћине благовремено информише и обавештава о подстицајима и субвенцијама када је у питању развој сеоског туризма. Једна од тих мера за развој сеоских туристичких домаћинстава јесу и средства из ИПАРД програма Министарства пољопривреде за чије је пријављивање рок од 1. јула до 1. октобра текуће године.

Опширније...

Сајам туризма у Београду

У присуству градоначелника Београда, министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, заменице министра туризма Египта и других представника туристичке привреде званично је отворен 42. Међународни сајам туризма.

Опширније...

Срећна Нова година!

Срећну Нову годину и божићне празнике жели Вам колектив Туристичке организације!

Додељен Туристички цвет за 2019. годину

Туристичка организација Србије доделила је данас, 11.децембра, у Kлубу посланика у Београду највиша признања у туризму Републике Србије, “Туристички цвет”. Свечаности су присуствовали министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, директорка ТОС-а Марија Лабовић, представници струковних удружења, локалних туристичких организација, образовних институција, као и многобројни новинари.

Опширније...

Сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу

Међународни сајам туризма и сеоског туризма, једанаести по реду, отворен је данас на Шумадија сајму и трајаће до недеље, 24. новембра. Сајам је свечано отворила директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић. У оквиру њега одржава се и продајни Сајам зимнице.

Опширније...

Међународни фестивал туристичких публикација - КОФЕР СЛОВА

Поводом обележавања „Дана ослобођења“ града Kрушевца, 14.октобра 2019. године, Туристичка организација града Kрушевца организовала је манифестацију МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ТУРИСТИЧKИХ ПУБЛИKАЦИЈА „KОФЕР СЛОВА“ KРУШЕВАЦ ’19.

Опширније...

Одржан 29.Сребрни казан у Краљеву

На платоу код градске плаже крај Ибра у центру Краљева, минулог викенда одржана је традиционална, 29. по реду кулинарска манифестација "Сребрни казан", у народу познатија као "Пасуљијада". Ово најстарије српско такмичење мајстора кухиње и кувара аматера у припремању чорбастог пасуља, окупило је више од 200 такмичара сврстаних у педесетак екипа из готово свих крајева Србије, као и из иностранства.

Опширније...

Рудник добија визиторски центар

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић данас је потписао уговор са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, за доделу средстава за пројекат „Визиторски центар Рудник- центар развоја туризма рудничког краја“. Министарство трговине, турзима и телекомуникација определило је средства у износу од 10 милиона динара за планирану изградњу визиторског центра. Ове године, финансира се прва фаза изградње Центра.

Опширније...

Сабор виолиниста Србије превазишао сва очекивања

Око педесет хиљада посетилаца током три дана трајања, врхунске изведбе најталентованијих виолиниста, богат културно-уметнички програм и Прањанци као одлични домаћини, обележили су први Сабор виолиниста Србије у Прањанима.

Опширније...