Сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу

Међународни сајам туризма и сеоског туризма, једанаести по реду, отворен је данас на Шумадија сајму и трајаће до недеље, 24. новембра. Сајам је свечано отворила директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић. У оквиру њега одржава се и продајни Сајам зимнице.

Опширније...

Међународни фестивал туристичких публикација - КОФЕР СЛОВА

Поводом обележавања „Дана ослобођења“ града Kрушевца, 14.октобра 2019. године, Туристичка организација града Kрушевца организовала је манифестацију МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ТУРИСТИЧKИХ ПУБЛИKАЦИЈА „KОФЕР СЛОВА“ KРУШЕВАЦ ’19.

Опширније...

Одржан 29.Сребрни казан у Краљеву

На платоу код градске плаже крај Ибра у центру Краљева, минулог викенда одржана је традиционална, 29. по реду кулинарска манифестација "Сребрни казан", у народу познатија као "Пасуљијада". Ово најстарије српско такмичење мајстора кухиње и кувара аматера у припремању чорбастог пасуља, окупило је више од 200 такмичара сврстаних у педесетак екипа из готово свих крајева Србије, као и из иностранства.

Опширније...

Рудник добија визиторски центар

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић данас је потписао уговор са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, за доделу средстава за пројекат „Визиторски центар Рудник- центар развоја туризма рудничког краја“. Министарство трговине, турзима и телекомуникација определило је средства у износу од 10 милиона динара за планирану изградњу визиторског центра. Ове године, финансира се прва фаза изградње Центра.

Опширније...

Сабор виолиниста Србије превазишао сва очекивања

Око педесет хиљада посетилаца током три дана трајања, врхунске изведбе најталентованијих виолиниста, богат културно-уметнички програм и Прањанци као одлични домаћини, обележили су први Сабор виолиниста Србије у Прањанима.

Опширније...

Жестивал 2019

Пети међународни фестивал природе, традиције и воћних ракија „Жестивал“, одржан је у Ужицу од 20. до 25. августа 2019. године.

Опширније...

СВЕ О ПОРЕЗУ У СЕОСКОМ ТУРИЗМУ

Обавештење и документација у вези са опорезивањем прихода по основу пружања угоститељских услуга у домаћој радиности и сеоском туристичком домаћинству, од стране физичког лица.

Опширније...

Подстицајна средства у сеоском туризму

Дана 7.6.2019. године у великој сали општине Горњи Милановац одржан је састанак чланова комисије који су радили на изради "Правилника за доделу подстицајних средстава у области сеоског туризма” са домаћинима из наше општине који се баве сеоским туризмом. Састанку је присуствовало преко 30 домаћина а о Правилнику, врстама подстицаја као и о условима за остваривање права на подстицаје говорили су чланови комисије Јасмина Марић, Александра Милошевић, Зоран Дрињаковић и Десимир Ћаласан.

Опширније...