Putna mrežaPutna mreža na teritoriji opštine Gornji Milanovac iznosi 496 km. Od toga je 38 km magistralnih, 178 km regionalnih i 282 km lokalnih puteva. Nekategorisanih puteva ima oko 3500 kilometara.


Kroz Gornji Milanovac prolazi put prvog reda, Ibarska magistrala, koji ga na severu povezuje sa Beogradom (122 km) na jugu sa Čačkom (22 km), Užicem (80 km), Zlatiborom (107 km), crnogorskim primorjem (Petrovac na moru 410 km) i Skopljem (314 km). Od Kraljeva Ibarska magistrala ima pogodnu vezu sa poznatim banjama (Mataruška Banja, Vrnjačka Banja, Ribarska Banja, itd.) planinskim i skijaškim centrima (Goč, Kopaonik i Jastrebac) i kulturno istorijskim spomenicima (Studenica, Žiča, Ljubostinja i Lazarica), kao i gradskim naseljima Trstenikom i Kruševcom, koji ima vezu sa autoputem Beograd - Niš - Skoplje - Đevđelija - Solun.


Na istoku grad i opština su povezani transvezalom asfaltnog puta sa Gružom i Kragujevcom (44 km) i na zapadu preko Pranjana sa Požegom (60 km). Veza prema zapadu postoji i sa Divčibarama, Rajcem i Valjevom (90 km). Gornji Milanovac je takođe povezan asfaltnim putevima sa svim naseljima kojom gravitiraju unutar opštine. Gornji Milanovac je preko Čačka povezan prugom u Požegi za železničku magistralu Beograd - Bar.Mapa:TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji