Finale javne raspraveU petak 26. oktobra u Svečanoj sali Okružnog načelstva u Gornjem Milanovcu održane su finalne prezentacije nacrta dva strateški izuzetno važna dokumenta za Opštinu Gornji Milanovac. Prvo je, izlaganjem Mire Mirković, direktora Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac i Ivane Adamović ispred Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac prezentovan Program razvoja turizma 2012-2022. godine i Analiza turističkog sektora za čitavo područje partnerstva lokalnih samouprava Čačka, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Raške i Gornjeg Milanovca, koje je formirano uz podršku USAID projekta održivog lokalnog razvoja.


Na samoj raspravi data je vizija budućeg razvoja ove svojevrsne turističke regije kroz spajanje turističkih atrakcija koje postoje u svakoj od pomenutih lokalnih samouprava.


Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković, istakao je da je opština Gornji Milanovac prepoznala značaj povezivanja sa više susednih lokalnih samouprava, pa je pored učešća u ovom partnerstvu aktivna i u izradi Master plana za planinu Rudnik u radnoj grupi koja je okupila lokalne samouprave u širokom pojasu uz ovu planinu, uključujući pored Gornjeg Milanovca i Topolu, Ljig, Kragujevac i Knić i koji će pružiti odgovore na pitanje razvoja kako u turizmu, tako i u poljoprivredi, planiranja izgradnje infrastrukture i zaštite prirodnog i kulturnog blaga čitavog rudničkog kraja.


Predsednik je takođe najavio da će se i Program razvoja turizma 2012-2022. godine sa Analizom turističkog sektora naći na dnevnom redu na prvoj narednoj sednici Opštinskog Veća opštine Gornji Milanovac, a očekuje se da potom oba ova strateška dokumenta budu usvojena na Skupštini opštine Gornji Milanovac na sednici koja je planirana za 23.11.2012. godine.


(Izvor - www.gornjimilanovac.rs)TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji