Deveti Savinački daniU subotu 18. jula na Savincu održaće se deveti „Savinački dani“. Ova manifestacija je započeta 2008. godine, povodom 180 godina rođenja slikarke i pesnikinje Mine Vukomanović Karadžić. Njoj u čast na Savincu se održava likovna kolonija od 1994. godine, a ova manifestacija je nastala kao deo tog programa.


Na „Savinačkim danima“ susreću tradicionalno i moderno, staro i novo – i to ne bez razloga: tradiciju čuvamo i poštujemo, a sadašnjosti se prilagođavamo. Održavanjem ove manifestacije u ovakvim okolnostima, pokazujemo da je i to moguće.


Organizatori manifestacije su: Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac, Mesna zajednica Savinac, Lovačko udruženje „Vojvoda Milan Obrenović“- podružnica Šarani, uz tehniču pordšku Kulturnog centra.


Program počinje od 9 časova ujutru takmičenjem za „Zlatni gulaš“ Savinca. Takođe od 9 časova počinje i prodajna izložba domaće radinosti.


Od 14 časova očekuje nas proglašenje pobednika u spremanju lovačkog gulaša kao i kulturno-umetnički program.


U goste nam dolazi i Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada Beograda, koja će nam odlomcima iz monodrame „Na kafi kod kneginje“ dočarati kako se živelo u tom, za srpski narod, prelomnom vremenu.


Vidimo se na Savincu!


Program manifestacije:


savinacki dani


TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji