25 godina Norveške kuće u Gornjem MilanovcuU subotu, 29. septembra 2012. godine, svečano je obeležen jubilej Norveške kuće u Gornjem Milanovcu – 25 godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali Ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji NJ.E. Nils Ragnar Kamsvag, predstavnici komuna iz Norveške koje imaju saradnju sa opštinama i gradovima u Republici Srbiji, predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i predstavnici drugih opština iz Srbije koje imaju prijateljske odnose sa norveškim opštinama.


NJ.E. Ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Nils Ragnar Kamsvag izjavio je da Norveška kuća u Gornjem Milanovcu predstavlja trajni spomenik prijateljstvu naroda Srbije i Norveške koje je nastalo u najtežim vremenima koja su zadesila svet. On je naglasio da se postojeće prijateljstvo treba širiti na mlade iz Norveške i Srbije koji moraju znati šta je povezalo dva naroda i i te veze negovati i širiti na sve oblasti društvenog života.


Predsednik opštine Milisav Mirković rekao je da je Norveška kuća sagrađena u čast prijateljstva Jugoslovenskog i Norveškog naroda i u spomen postradalih Jugoslovena tokom Drugog Svetskog rata u nacističkim logorima u Norveškoj, među kojima je bilo najviše Srba. Ona je simbol prijateljstva, spomen na slavna vremena i uzor kako da i mi budemo dorasli uspomeni na naše prethodnike. Predsednik opštine je poručio prisutnima da zajedno nastavljamo pravim putem, putem prijateljstva i tesne saradnje naša dva čvrstim vezama spojena naroda, bez obzira na ogromno prostranstvo koje razdvaja naše domovine. NJ.E. Ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Nils Ragnar Kamsvag i Predsednik opštine Milisav Mirković položili su ovom prilikom venac na spomenik internircima palima u Norveškoj u Gornjem Milanovcu, na kojem na srpskom i norveškom jeziku urezano „Niko imenovan, niko zaboravljen“.


(Vest preuzeta sa sajta Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga)
TOOGM
VESTI

Saznajte sve nove
informacije o dešavanjima
u našoj organizaciji...TOOGM
SEOSKI TURIZAM

Opština Gornji Milanovac
ima najbogatiju i
najraznovrsniju ponudu...TOOGM
GORNJI MILANOVAC

Posetite zvaničnu
prezntaciju opštine
Gornji Milanovac...

     

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Adresa: Tihomira Matijevića 4,
32300 Gornji Milanovac, Srbija

Telefon/Fax: 032 / 720 565
Telefon: 032 / 720 566

info@togm.org.rs
www.togm.org.rsSajt je pomognut od strane

Doći ćete kao gosti, a otići kao prijatelji